Tudnivalók

Hogyan béreljünk felszerelést?

Általános információk kezdő sízőknek és snowboardosoknak.

Felszerelések lefoglalása kizárólag az elviteltől visszaszámított 14 napon belül lehetséges! Hosszabb időtartartamra sajnos nem áll módunkban felszerelést lefoglalni és félre tenni.  Minden időben elegendő mennyiségű felszerelés áll rendelkezésre.

Utazás előtt 5-6 nappal érdemes bejönni kölcsönzőnkbe, amikor is megtörténik a megfelelő (személyenként testreszabott) felszerelés kiválasztása. 
Ennek első lépése a sícipő (illetve snowboardcsizma) megtalálása. A cipők próbálása öntevékeny dolog, bátran válogassunk és próbáljunk, megesik, hogy akár tíz-tizenkét cipőt is fel kell próbálnunk míg végre találunk megfelelőt: amely nem nyomja a lábunkat, de ugyanakkor stabilan tartja. Erre némi időt kell szánni. A próbához a helyszínen próbazoknik is rendelkezésre állnak. 
Ezután szóljunk a kölcsönző munkatársainak, akik segítenek a megfelelő síléc (illetve snowboard) kiválasztásában, és beállítják a kötést. Átlagos testalkatú személyek esetében (álló testhelyzetben) a sílécnek, illetve a boardnak körülbelül állig kell érnie. Kezdő snowboardosoknak nem árt előre elgondolkodniuk azon is, hogy melyik lábuk lesz elöl.
Ezután kerül sor a kölcsönzési jegy kitöltésére, illetve az előleg kifizetésére a pultnál. Munkatársunk a kiválasztott felszerelést felszámozza és elraktározza. Síbotot ekkor külön nem teszünk félre, hanem a testmagasság alapján meghatározott síbot-méretet felvezetjük a kölcsönzési jegyre. Ezzel a felszerelés kiválasztásával végeztünk is.
Az utazásunk előtti nap jöjjünk be a kölcsönzőbe a felszerelésért. Hozzuk magunkkal a kölcsönzési jegy nálunk lévő másodpéldányát is, hiszen az ezen található szám alapján keresi elő munkatársunka félrerakott felszerelést. Ekkor kerül sor a kölcsönzési díj hátralékának és a kauciónak a kifizetésére is, ezeket szintén felvezetjük a kölcsönzési jegy mindkét példányára.
A felszerelésre az egész utazás alkalmával úgy vigyázzunk, mintha sajátunké volna. A sí- és snowboard rendeltetésszerű használatának alapjai: 
– a felszerelést csak havon használjuk, és ilyenkor is kerüljük ki a sípályán esetlegesen található köveket, fémkorlátokat stb.
– minden nap síelés után vízmentesítsük a felszerelést (töröljük le róla a havat és a nedvességet)
– ne tároljuk a felszerelést a szabadban
– a kölcsönzőbe tisztán hozzuk vissza a felszerelést.
– hívjuk fel a kölcsönző munkatársának figyelmét az esetlegesen bekövetkezett károkra, aki egyébként is rutinszerűen ellenőrzi a visszahozott sí- illetve snowboard futófelületét.
Az esetleges nem rendeltetésszerű használat anyagi következményeit vállalnunk kell. Ez általában a szükséges szerviz díjának levonását jelenti a kaucióból (gondoljunk arra, hogy ilyen esetben ugyanezt az összeget saját felszerelésünkre is éppúgy ráköltenénk).
A visszahozatal során is legyen nálunk a kölcsönzési jegy másodpéldánya, vagy legalábbis emlékezzünk annak sorszámára! Ez jelentősen gyorsítja a felszerelés visszavételének ügymenetét. Ekkor kerül sor a kaució visszafizetésére is.

Bármilyen kérdés esetén munkatársaink örömmel állnak személyesen is rendelkezésetekre. Reméljük, Titeket is hamarosan visszatérő sporttársaink között tudhatunk! Jó havat!